Мінекономіки інформує про можливість участі у конкурсі есе WTO Essay Award, який щорічно проводить Світова організація торгівлі серед молодих економістів. Метою цього конкурсу є сприяння здійсненню якісних наукових досліджень з питань торговельної політики і міжнародного торговельного співробітництва та зміцнення відносин між СОТ та науковою спільнотою.

Відповідну інформацію про проведення конкурсу есе у 2020 році розміщено в оголошенні на офіційному сайті СОТ у рубриці “News and Events”, підрубриці “Current news”.

Зміст есе має стосуватися питань торговельної політики та міжнародного торговельного співробітництва, обсягом до 15 тис. слів. Автор (співавтори) есе повинні мати науковий ступінь (PhD degree) або завершувати його здобуття.

Визначення переможця здійснюватиме Академічна відбіркова комісія (Academic Selection Panel), до складу якої входитимуть викладачі провідних іноземних навчальних закладів за підтримки експертів Секретаріату СОТ.

Есе мають бути направлені до СОТ за електронною адресою essay.award@wto.org до 8 червня 2020 року. Підрозділ з економічних досліджень та статистики Секретаріату СОТ (Economic Research and Statistics Division of the WTO Secretariat) до 24 червня 2020 року сформує перелік есе, які відповідають критеріям відбору, а відбіркова комісія до 24 липня 2020 року визначить переможця конкурсу.

Винагорода за перемогу есе у конкурсі становитиме 5 тис. швейцарських франків. У разі співавторства винагорода буде поділена порівну між авторами.

Про результати конкурсу буде офіційно оголошено на щорічній зустрічі Європейської групи з дослідження торгівлі (European Trade Study Group), яка є найбільшою конференцією, де обговорюються питання міжнародної торгівлі. Церемонія нагородження відбудеться у вересні 2020 року у м. Гент (Бельгія).

Сторінка конкурсу на сайті WTO

Умови проведення українською мовою

Інформація з сайту Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *