8 лютого о 11.00 (за київським часом) відбудеться українсько-азербайджанська наукова онлайн-конференція на тему «Дипломатичні відносини Азербайджану та України крізь призму минулого і сьогодення».

Організатори: ADA University, Посольство Азербайджанської Республіки в Україні, Посольство України в Азербайджанській Республіці, Інститут сходознавства імені Агатангела Кримського НАН України, кафедра нової і новітньої історії зарубіжних країн Київського національного університету імені Тараса Шевченка.

В рамках конференції українські та азербайджанські вчені виступлять із доповідями про різні аспекти дипломатичних відносин АДР та УНР, їх значення в геополітичному вимірі та вплив на подальший розвиток української та азербайджанської державності. Конференція приурочена даті встановлення дипломатичних відносин між Україною та Азербайджаном після відновлення країнами незалежності — 6 лютого 1992 року.

Попередньо, в рамках конференції виступлять Надзвичайний і Повноважний Посол Азербайджану в Україні Ельміра Ахундова, Надзвичайний і Повноважний Посол України в Азербайджані Владислав Каневський, проректор ADA University Фаріз Ісмаілзаде, представники НАН України та НАН Азербайджану, вчені та дослідники українсько-азербайджанських відносин з обох країн.

Модератором конференції буде представник в Україні Бакинського Міжнародного Центру Мультикультуралізму Гончарук Марина. Слухачами конференції будуть політологи, вчені, журналісти, громадські діячі, викладачі та студенти різних університетів України.

За додатковою інформацією просимо звертатися: goncharuk_maruna@ukr.net

 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *