Програма UPSHIFT – це глобальна інноваційна програма Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ), що дозволяє підліткам та молоді пропонувати та втілювати інноваційні рішення для актуальних проблем у школі, громаді, місті, тощо на основі підходу Human Centered Design.

За допомогою досвідчених менторiв команди учасників крок за кроком досліджуватимуть вибрану проблему, вивчатимуть цільову аудиторію та тестуватимуть свої ідеї. У результаті команди створюють проектні ідеї та мають можливість залучити фінансування на їх втілення.

Програму реалізують громадська органiзацiя «Інститут Креативних Інновацій» у співпраці з Управлiнням національно-патріотичного виховання, молоді та спорту Житомирської ОВА за підтримки Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ).

Кожен набір на UPSHIFT є тематичним.

Перший набір присвячений підтримці та розвитку молодих людей через молодiжнi центри, простори, хаби (відсутність зазначених просторів на місцевому рiвнi) та триває з 1 по 22 жовтня 2022 року.

Для участі необхідно сформувати команду з 3-5 учасників/учасниць віком від 14 до 24 років, визначивши в команді тімлідера, який буде комунікувати від усієї команди та заповнить анкету. Визначити та описати в анкеті проблему підлітків та молодi вашої громади, яка турбує i потребує її вирішення.

На етапі подачі заявки не потрiбно мати готове: рiшення або проект, необхідно зосередитись саме на формулюванні проблеми та її негативних наслідках для молодих людей, які необхідно подолати.

У процесі роботи в UPSHIFT команда зможе знайти інноваційне рiшення для цеï проблеми. Програма UPSHIFT триває до трьох місяців і складається з наступних етапів:

  • подача заявок командами;
  • розгляд заявок та визначення відібраних команд, які будуть запрошені співбесіду;
  • проведення співбесіди та визначення команд, які візьмуть участь у boot camp UPSHIFT;
  • робота обраних команд у boot camp в режимi офлайн протягом 4-х днiв та розробка проектів на основі запропонованих ідей;
  • презентація проектів та можливість отримати фінансування для реалізації;
  • реалізація проектних ідей.

Запрошуємо до участі зацікавлену молодь, заповнивши анкету за посиланням.

Дедлайн 22 жовтня 2022 року 23:59.

Контактна особа Вікторія ТИМЧЕНКО, головний спеціаліст відділу Молодiжної політики та національно-патріотичного виховання Управління національно-патріотичного виховання, молоді та спорту Житомирськоï ОВА,
тел. 0973819181
(електронна адреса: upshift@kreativ.im)

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *