Житомирська міська рада просить студентів та викладачів долучитися до вирішення питання тимчасового проживання у сім’ях житомирян волонтерів Корпусу Миру протягом серпня-жовтня 2019 року під час реалізації у місті проекту “Розвиток громад”.

Проживання волонтерiв Корпусу Миру в українських родинах є одним з найцiннiших аспектiв пiдготовчої програми.  Оскільки, це сприяє  кращому вивченню української мови та культури, а також дає змогу українцям дізнатися більше про американців та їх культуру, покращити англійську мову.  Витрати на харчування та проживання волонтерів вiдшкодовуються.

Критерії відбору сімей для проживання слухачів підготовчої програми:

  • Необхідно виділити  волонтеру окрему, непрохідну кімнату в будинку чи квартирі. Кімната має закриватися з середини. В кімнаті повинні бути ліжко, шафа, письмовий стіл, стілець.
  • Сім’я забезпечує волонтера ключами від помешкання.
  • Це люди, які мають час, щоб проводити його з волонтером, надавати йому/їй допомогу у вивченні мови та адаптуванні до української культури.
  • Бажано, щоб в сім’ї ніхто не говорив англійською мовою вільно, крім дітей, що вивчають англійську мову в школі.
  • Сім’я пере постільну білизну та рушники раз на тиждень (власні речі волонтер пере сам).
  • Сім’я підтримує постійний контакт з вчителем мови та координатором з технічної програми, проживатимуть у вашому місті/селищі/селі,  бере участь у зборах та інших спільних заходах.
  • Сім’я надає сніданок та вечерю щодня; в суботу та неділю – сніданок, обід та вечерю. Сім’я не змінює свій раціон харчування і не готує волонтеру окремо. Витрати на їжу відшкодовуються. Також частково відшкодовуються витрати на електроенергію. Загальна сума відшкодування – 3000 гривень за повний місяць. Відшкодування не оподатковується, виплачується наперед, один раз на місяць.

Дедлайн для бажаючих: 21 червня 2019 р.

Контактна особа:  координатор проекту від Житомирської міської ради – Юрченко Ольга Іванівна (директор Житомирського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді).

Інформація на сайті Житомирської міської ради

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *